La Soler Romero recoltarea începe în jurul datei de 15 Octombrie și se încheie la mijlocul lunii Noiembrie. Recoltarea timpurie gărantează cea mai bună calitate și o aromă de top. Măslinele sunt recoltate în timp ce sunt foarte verzi (“envero”), sacrificând cantitatea pentru gust.
Uleiul de măsline este mai întâi extras la rece și supus decantării statice naturale la Atmosferă inertă. Odată analizat și gustat, uleiul de măsline este depozitat în pivnițe din oțel inoxidabil în mediu fără oxigen până la îmbuteliere. Un semn incontestabil al calității sale premium este aciditatea scăzută a măslinei întotdeauna sub 0,15% și 0,08% în unele loturi.
Picual este soiul de măsline care oferă mai mult acid oleic și antioxidanți, iar cel mai stabil, este foarte puternic rezistent la râncezire. Calitatea uleiului Soler Romero poate rivaliza cu cele mai bune uleiuri de măsline din Spania. Și în plus, uleiul de măsline este organic, astfel încât să satisfacă clienții care solicită cea mai bună calitate și gust și de asemenea clienții care solicită produse din agricultură ecologică.
EVOO – ul are 0,1% aciditate este egal cu ULEI DE MĂSLINE EXTRAVIRGIN DE CALITATE PREMIUM.